onsdag 27 maj 2009

Ute blåser sommarvind!

Hej alla glada vänner där ute.
Livet rullar på så sakteliga med allt vad det innebär.
Pappa bor nu permanent på Flemminggatan som är specialiserade på dementa och det känns mycket bra. Han kan röra sig relativt fritt och vara ute så mycket han vill och det är ett stort plus. Men nu känns det lugnare för oss i alla fall. Det finns nån som "vakar" över honom på heltid.
Mamma har redan börjat hämta sig bra tycker jag och det är nåt som känns ännu mera viktigt. Hon har fått tagit stryk mycket det senaste åren. Ja inte fysiskt men psykiskt. Det kostar på att leva med dementa familjemedlemmar.
Varför skriver jag om detta i min blogg, jo det är skönt att skriva av sej, som det så vackert heter, förmodligen inte många som bryr sej, men jag skriver ju mest för min egen skull.
Hemma jobbar vi på för fulla muggar med takbyte på ett stort uthus och gubben jobbar just nu hårt med vårt uterum/växthus. Han är duktig trots allt. Har ju ingen snickarvana direkt men han frågar och lär av andra och jag pekar med hela handen.
Junior har fyllt i mina "såbänkar" med sand och jord samt fixat gräsmattan så det känns som vi är en god bit på väg i vårt "nya" trädgård.
Alice piggar också på sej och i morgon är det dags för ett besök hos sjukgymnasten och en ny röntgen. Hoppas det har läkt som det ska!
Tyvärr skriver jag detta på jobbet och där finns inga bilder, men har jag tur orkar jag kanske få in några under kvällen.
Tjillevippen!

onsdag 13 maj 2009

På väg till Tallin!

Ja då var det dags att åka hem och packa för avresa mot Tallin i två dygn. Åker med jobbet så det blir ingen semester direkt. 3 timmar fritid på två dygn, det kan man inte kalla semester. Men jag hinner väl ut på torget i Tallin och köpa mig ett par stickade vantar och lite linne. Kanske kan sy nåt vackert när jag kommer hem igen.

Men då väntar ju uterumsbygget på mej. Hoppas gubben har köpt hem lite virke och börjat med projektet, men det är nog att hoppas för mycket. Han jobbar ju JÄMT! (säger han i alla fall) No more comments!

Annars inget nytt under solen mer än en mindre skogsbrand i trakten därhemma häromdagen. Nån “stanare” som varit ute och grillat förmodligen. Asfalt brinner ju inte lika bra som skog!

Jo visst ja, det var nån som såg en björn i Brännsågen härom veckan…

..

Roligaste som händer just nu är planering av återträff med min gamla gymnasieklass. Bara tjejer som gick det som nu heter Textil och design, förstår ni va kul. Det känns ju som det är hundra år sen.Kids at School Clipart

Vi ska ha en kreativ helg tillsammans i juni och det kan ju sluta hur som hellst. Hoppas vi skapar nåt av värde…….

Nu ska jag hem å packa……Hörs å syns om inte båtjäveln sjunker!

Bilden lånad från Aftonbladet på nätet

fredag 8 maj 2009

Fredag hela veckan........

I dag pratar vi om en massa saker kring bloggande på kursen som jag har med mina kollegor. Många frågor dyker upp om hur man ska förhålla sig på en blogg med olika saker.
Jag har lärt mig massor under resans gång och är inte längre så öppen med vissa saker som jag skulle kunna vara pga att det används av mina läsare på fel sätt.

Läsare har ju lärt känna mig och ringar in även min omgivning, men tack och lov har jag inte råkat ut för nåt riktigt jobbigt.
Nu sitter alla på kursen och bloggar för fullt och det känns roligt att jag fått fart på deras skriverier. Hopppas nu att de håller i sina bloggdagböcker och ger oss lite matnyttigt nån gång emellanåt.
Eftersom kursen handlat om bildhantering hoppas jag givetvis på att de fotar och redigerar fina bilder som vi kommer att få del av snart!
Jag vill tacka "mina elever" med detta inlägg, för att de har stått ut med mig och kanske har de lärt sig nåt, vilket jag verkligen hoppas. Jag slog i alla fall inte ihjäl nån.


Bifogar idag en bild på "Mona Sahlin" alias Pia Möller Andersen när hon besökte oss på vår årskongress häromveckan. Vill ni har underhållning så är Pia ett hett tips!